Handige tips

Voor het opzetten en bijhouden van uw administratie.

·   Het bijhouden van een goede boekhouding is binnen een onderneming zeer belangrijk. Wanneer dit niet goed op orde is kunt u problemen krijgen (denk bijvoorbeeld aan de belastingdienst).

·   Het bijhouden van een goede administratie is niet alleen handig, maar u bent het voor de belastingdienst ook verplicht. Tevens helpt het u bij het nemen van beslissingen en bij het opgeven van omzetbelasting.

·   Als ondernemer bent u wettelijk verplicht uw administratie 7 jaar lang te bewaren. In sommige gevallen kan dit voor de belastingdienst anders zijn. De basisgegevens die u dient te bewaren zijn onder anderen:
    - Het grootboek
    - Crediteurenadministratie
    - Debiteurenadministratie
    - Voorraadadministratie
    - In- en verkoopadministratie
    - Loonadministratie
    - Kas

 

·   De belastingdienst zal deze gegevens na 7 jaar niet meer opvragen. Door de herzieningstermijn van de aftrek voorbelasting voor onroerende zaken (bedrijfspanden etc.), moet u de gegevens van onroerende zaken 10 jaar bewaren.

·   Kies een vaste dag in de week om uw administratie bij te houden. Op deze manier minimaliseert u het risico om een achterstand op te lopen en scheelt het u in de factuur van uw administratiekantoor/ accountant.

·   Scan belangrijke documenten, bonnetjes, contracten en andere belangrijke paperassen zoveel mogelijk in. Papier kan erg kwetsbaar zijn. Zo worden opvallend veel bonnetjes gedrukt op papier dat onder invloed van zonlicht binnen enkele maanden onleesbaar wordt. Zorg dus dat u al uw papieren ook digitaal opslaat en vergeet niet met enige regelmaat de eerder genoemde back-ups te maken. Dit is tevens ook weer gemakkelijker om op deze manier stukken aan te leveren aan uw boekhouder/ accountant.

Contact

Telefoon:070 - 406 78 55
Adres:Van Stolkweg 12A
 2585 JP Den Haag
E-mail:
Nieuwsbrief:Meldt u hier aan
Social media: